Tarieven
Inentingen
Voeding
Verblijven
Spullen
Verzorging

Groepsopvang

De honden hebben overdag meer bewegingsvrijheid dan bij de traditionele opvang. Zij hebben binnen een huiskamer en buiten 2 grote speel- en snuffelweides tot hun beschikking. Hier verblijven zij een groot gedeelte van de dag samen met andere honden. In de nacht zijn de honden van elkaar gescheiden.

Er zijn een aantal voorwaarden verbonden aan de groepsopvang:

 • De hond is sociaal en tolerant naar andere honden toe
 • Volwassen reuen dienen gecastreerd te zijn
 • U vindt het goed dat uw hond in de nacht eventueel met een andere hond een slaapverblijf deelt

Als u gebruik wilt maken van de groepsopvang, horen wij dat graag van u. Dan spreken we samen een “proefdag” af om te kijken of de hond het inderdaad fijn vindt om in een groep te verblijven.

De verblijven

Alle verblijven hebben zowel een binnen- als een buitengedeelte. Zo kan de hond overdag zelf kiezen waar hij het liefst verblijft. Het buitengedeelte is overdekt zodat de hond beschermd is tegen neerslag en zon.

De binnen-verblijven zijn in de winter verwarmd. In de zomer zijn de verblijven koel en goed geventileerd. De verblijven worden elke dag gereinigd. Overdag hebben wij achtergrondmuziek in de binnen verblijven.

De speelweides

De speelweiden zijn geschikt voor groepen honden. Hier kunnen ze spelen en krijgen voldoende beweging. De weides zijn gedeeltelijk overdekt zodat de honden kunnen schuilen voor zon of neerslag. Ook kunnen de honden zich in de weides ontlasten, de ontlasting ruimen wij zo snel mogelijk op.

Inentingen

Uw hond moet de volgende entingen hebben gehad:

 • Parvo, Hondenziekte, Leverziekte, Leptospirose, Para Influenza; deze zitten allen in de cocktail-enting (niet ouder dan 3 jaar).
 • Kennelhoest (Bordetella); deze moet u apart vragen bij de dierenarts (niet ouder dan 1 jaar).

De entingen moeten minimaal 1 week voor het pensionverblijf worden gegeven.

Titeren is bij ons ook een geldig entingsbewijs. Het vaccinatiebewijs (of paspoort) moet U meenemen naar ons pension. Dit bewijs blijft bij ons terwijl uw hond bij ons te gast is. Uw hond moet voor hij  in ons pension komt vrij zijn van vlooien, wormen, mijten en andere parasieten.

Voeding

Uw hond krijgt 2 keer per dag eten in zijn binnen-verblijf. U kunt uw eigen voer meebrengen. Als u aangeeft op een maatbeker of bakje welke hoeveelheid uw hond behoort te krijgen, heeft u de zekerheid dat uw hond het eten krijgt dat hij gewend is in de gewenste hoeveelheid.

Wilt u dat wij het eten verzorgen? Dat kan. Wij geven de honden dan smakelijke brokken te eten van het Nederlandse merk Jarco. Deze brokken bevatten geen chemische stoffen maar alleen natuurlijke ingrediënten. Het is goed uitgebalanceerd en compleet voer.

Uiteraard heeft uw hond de hele dag en nacht de beschikking over vers drinkwater.

Eigen spullen

Om zoekraken van uw spullen te voorkomen, worden riemen aan u mee terug gegeven.

Een speeltje, knuffel, deken of kussen mag u meebrengen. Wij kunnen echter niet garanderen dat dit schoon en intact terug mee naar huis gaat.

Spelen met andere honden

Als we honden met elkaar kennis willen laten maken om te kijken of het klikt, gebeurt dat altijd onder begeleiding. Veiligheid staat hierbij voorop. Stap voor stap kijken we hoe de honden op elkaar reageren. Bij twijfel stoppen we de kennismaking en gaan op zoek naar een andere match.

Wassen en borstelen

Voor het borstelen en/of wassen van uw hond rekenen wij de volgende tarieven:

 • Wassen gladharige honden: € 25,-
 • Wassen kortharige honden: € 30,-
 • Wassen langharige honden: € 45,-
 • Borstelen / kammen langharige honden: € 50,-
 • Borstelen / kammen overige honden: € 30,-

Wilt u uw huisdier wassen en/of borstelen zonder thuis de rommel te hebben? Dan kan dat in onze was- en borstelruimte. U betaalt € 20,-, inclusief gebruik shampoo, handdoeken  en borstels. De rommel ruimen wij voor u op!

Tarieven

Alle honden, groot of klein krijgen bij ons even veel zorg en tijd. Wij rekenen voor alle honden dezelfde prijs. De betaling vindt plaats bij het halen van de hond. U betaalt € 19,50 per dag. Bij 2 of meer honden van hetzelfde gezin, krijgt u per extra hond € 1,- korting.
Dagopvang is ook mogelijk. Daarvoor rekenen wij € 15,50 per dag. Als u structureel gebruik wilt maken van dagopvang stemmen we de breng- en haaltijden persoonlijk met u af.

In de volgende gevallen hebben wij meerwerk;

 • Als u vers vlees meebrengt voor uw hond, rekenen wij € 1,- per maaltijd
 • Pups of oude honden die niet zindelijk zijn moeten extra uitgelaten worden
 • Bij behandeling van ziektes of blessures
 • Bij het toedienen van medicijnen
 • Bij loopsheid

Bij meerwerk rekenen wij € 1,- tot € 5,- extra per dag, afhankelijk van de werkzaamheden.

In rustige perioden kunt u kosteloos annuleren.

Tijdens vakantieperiodes is het hier hoogseizoen; dan geldt de annuleringsregeling zoals te lezen in de Algemene Voorwaarden op onze website. In de zomervakantie vragen wij u 30% van het totaalbedrag aan te betalen. Het resterende bedrag betaalt u bij het halen van de hond.

Data hoogseizoen 2024
Carnaval                             9 t/m 19 februari
Pasen                                 29 maart t/m 2 april
Meivakantie                      19 april t/m 21 mei
Zomervakantie                 5 juli t/m 19 augustus (in deze periode vragen we een aanbetaling van 30%)
Herfstvakantie                 18 t/m 28 oktober
Kerstvakantie                   19 december t/m 6 januari 2025